آسیبهای زیستمحیطی صنعت فستفشن چیست؟
آسیب های فست فشن به محیط زیست | صنعت فشن، بعد از صنعت نفت، دومین آلاینده بزرگ در جهان است. موارد زیر تمام آسیبهای زیستمحیطی صنعت فستفشن را شرح میدهد:
فهرست مطالب
- آسیبهای زیستمحیطی صنعت فستفشن چیست؟
- ۱-آلودگی آبها
- ۲-مصرف آب صنعت مد
- ۳-آلودگی میکرو الیاف فستفشن (نمونهی «هر آنچه کنی به خودت برمیگردد»)
- ۴-آسیب های فست فشن به محیط زیست : مشکل زباله صنعت فستفشن
- ۵-مواد شیمیایی در صنعت فستفشن
- ۶-انتشار گازهای گلخانه ای در صنعت فستفشن (مد سریع)
- ۷-تخریب خاک ناشی از صنعت فستفشن
- ۸- آسیب های فست فشن به محیط زیست : تخریب جنگلهای بارانی ناشی از صنعت فستفشن
۱-آلودگی آبها
در بیشتر کشورهایی که پوشاک تولید میشود، فاضلابهای سمی تصفیه نشده از کارخانه های پارچه سازی، مستقیما به رودخانه ها ریخته می شوند.این فاضلاب، حاوی مواد سمی مانند سرب، جیوه، آرسنیک و غیره است. این مواد برای زندگی آبزیان و سلامتی میلیونها نفر از مردم کنار این رودخانه ها مضر است. این آلودگی به دریا نیز می رسد و سرانجام در سراسر کره زمین گسترش مییابد.
یکی دیگر از منابع عمده آلودگی آب، استفاده از کودهای شیمیایی تولید پنبه است که به شدت منابع آبی را آلوده میکند.
۲-مصرف آب صنعت مد
صنعت مد، یکی از مصرفکنندگان عمده آب است.مقدار زیادی آب شیرین برای رنگآمیزی و تکمیل تمام لباس های ما استفاده میشود. به عنوان مثال، به ازای هر تُن پارچه رنگ شده، ۲۰۰ تن آب شیرین مصرف میشود.۲.۶ درصد از آب شیرین جهان صرف تولید پنبه میشود. این در حالی است که۷۵۰ میلیون نفر در جهان به آب شرب دسترسی ندارند.
۳-آلودگی میکرو الیاف فستفشن (نمونهی «هر آنچه کنی به خودت برمیگردد»)
هر بار که ما لباس مصنوعی (پلی استر، نایلون و غیره) را میشوییم، حدود ۷۰۰۰۰۰ ریز الیاف (میکروالیاف)، در آب آزاد میشود و به اقیانوسها راه می یابد؛ موجودات کوچک آبزی، این میکروالیاف را میبلعند؛ سپس توسط ماهیان کوچک و بعدا از آن توسط ماهیان بزرگتر خورده میشوند و پلاستیک را در زنجیره غذایی ما وارد میکنند.
در مورد این معضل چه میتوانیم انجام دهیم؟
الیاف مصنوعی نخرید. بهجای الیاف مصنوعی، از الیاف طبیعی یا نیمهمصنوعی استفاده کنید.
لباسها را فقط در صورت نیاز بشویید.
لباسها را در دمای پایینتر (۳۰ درجه سانتیگراد) بشویید.
۴-آسیب های فست فشن به محیط زیست : مشکل زباله صنعت فستفشن
فستفشن، لباس یکبارمصرف به ما تحویل میدهد؛ بنابراین ما بیشتر و بیشتر زبالههای نساجی تولید میکنیم. یک خانواده در دنیای غرب، سالانه بهطور متوسط، ۳۰ کیلوگرم لباس دور میاندازد، که از میان آنها، فقط ۱۵٪ بازیافت یا اهدا میشوند و بقیه مستقیما به محل دفن زباله ارسال شده یا سوزانده میشوند.تجزیه الیاف مصنوعی، ازجمله پلیآمید یا پلیاستر، تا ۲۰۰سال طول میکشد. الیاف مصنوعی در ۷۲٪ لباسهای ما استفاده میشود!
۵-مواد شیمیایی در صنعت فستفشن
مواد شیمیایی، یکی از اجزای اصلی لباس ما هستند؛ که از آنها درهنگام تولید الیاف، رنگرزی و… لباسهای ما استفاده میشود.استفاده زیاد از مواد شیمیایی در کشاورزی پنبه، همراه با آلودگی گسترده آب شیرین و اقیانوسها و تخریب خاک، باعث ایجاد بیماری و مرگ زودرس درمیان پنبهکاران میشود.برخی از این مواد، برای مصرف کنندهای که خود ما باشیم، نیز مضر هستند.
۶-انتشار گازهای گلخانه ای در صنعت فستفشن (مد سریع)
آسیب های فست فشن به محیط زیست صنعت فستفشن، ۱۰ درصد از انتشار کربن در جهان را تشکیل میدهد.غول فستفشن، به دلیل انرژی مصرفی در طول تولید، ساخت و حمل و نقل میلیونها لباس خریداری شده در سال، گازهای گلخانه ای زیادی تولید میکند.الیاف مصنوعی (پلی استر، اکریلیک، نایلون و غیره)، که در اکثر لباس های ما استفاده میشود، از سوخت فسیلی ساخته شده و باعث میشود که تولید انرژی بسیار بیشتری نسبت به الیاف طبیعی داشته باشد.
۷-تخریب خاک ناشی از صنعت فستفشن
تخریب خاک، تهدید بزرگی برای امنیت غذایی جهانی است و همچنین به گرم شدن کره زمین کمک میکند.
صنعت فشن از راه های مختلف، سهم عمدهای در تخریب خاک دارد:
-چرای بیرویه مراتع، توسط گوسفندهایی که برای تولید پشم پرورش داده شده اند.
-تخریب خاک، بهدلیل استفاده گسترده از مواد شیمیایی برای رشد پنبه.
-جنگلزدایی ناشی از الیاف چوبی مانند ابریشم مصنوعی.
۸- آسیب های فست فشن به محیط زیست : تخریب جنگلهای بارانی ناشی از صنعت فستفشن
هرساله هزاران هکتار از جنگلهای در معرض خطر، قطع شده و مزارع درختانی جایگزین آنها میشوند که برای ساخت پارچه های چوبی مانند ریون، ویسکوز و مودال مورد استفاده قرار میگیرند.ازدست دادن جنگلها، اکوسیستم و جوامع بومی را تهدید میکند.
همانطور که ملاحظه میشود، محیط زیست در زندگی انسان ها تاثیر مستقیم دارد و اثر هر کاری که انسانها انجام میدهند، به خودشان برمی گردد.شما چه کاری برای حفظ محیط زیست انجام میدهید تا از آسیب های فست فشن به محیط زیست جلوگیری کنیم؟