پوست, پوست و مو

اگزمای پوستی

اگزمای پوستی

راه های درمان اگزمای پوستی و کنترل علائم آن

شاید شما هم اگزما دارید و می‌خواهید بدانید برای بهبود آن باید چه کارهای را انجام دهید، یا شاید قبلا اگزما داشته‌اید و الان می‌خواهید بدانید چگونه باید از ایجاد دوباره‌ی آن پیشگیری کنید. در هر صورت توصیه می‌کنیم حتماً متن کوتاه زیر را بخوانید تا درباره‌ی درمان اگزمای پوستی و چگونگی آن بیشتر بدانید. بدون تردید، شناخت بیشتر این بیماری و آشنایی با شیوه‌های درمان آن در کاهش علائم اگزما به شما کمک می‌کند.

مثلاً با کارهایی مثل رطوبت رسانی صحیح و غوطه‌ور شدن در آب گرم می‌توانید علائم اگزما را کاهش دهید. برای آگاهی از راهکارهای دیگر می‌توانید مقاله‌ی زیر را بخوانید.

کنترل علائم اگزما

با رعایت اصول زیر می‌توانید به درمان اگزمای پوستی کمک کنید:

  • نشانه‌های شروع اگزما را بشناسید.
  • به صورت منظم حمام بروید و پوست خود را مرطوب نگه دارید.
  • داروهای بدون نسخه یا تجویز شده از طرف پزشک را به طور مرتب و سر وقت استفاده کنید.
  • برآمدگی‌های پر از چرک، درد، قرمزی و گرما نشانه‌های عفونت پوستند؛ به این نشانه‌ها حساس باشید.

کارهای دیگری که برای کنترل علائم اگزما می‌توانید انجام دهید:

  • مراجعه به پزشک متخصص که بتواند برای درمان صحیح اگزما به شما کمک کند.
  • موقعیت‌ها و اتفاقات استرس‌زا را شناسایی کنید. بکوشید از قرارگرفتن در چنین موقعیتی اجتناب کنید یا با آن مقابله کنید. به این منظور، می‌توانید از پزشک یا روانشناس خود کمک بگیرید.
  • از تجربه‌های افرادی که درگیر بیماری اگزما بوده‌اند، بهره ببرید.
  • پوست مبتلا به اگزما را نخارانید. همچنین، از موادی که پوستتان را تحریک می‌کند، بپرهیزید. لباس‌های نرم و خنک بپوشید و از لباس‌های پشمی که پوست را می‌خاراند و اگزما را تحریک می‌کند، استفاده نکنید.
  چه زمانی ریزش مو ژنتیکی نیست

ممکن است، تمام اصول را رعایت کنید اما اگزما شما بهبود نیابد. باید بدانید این بیماری، گاهی غیرقابل پیش بینی است و هنوز پزشکان همه چیز را درباره‌ی آن نمی‌دانند. ممکن است به رغم تمام مراقبت‌هایی که انجام می‌دهید، اگزما به طور ناگهانی شدت یابد. این مسئله خیلی شایع است.

درمان و داروی اگزما چیست؟

با پیشرفت علم، روش‌های درمانی اگزما نیز پیشرفت کرده‌اند. اما، درمان قطعی‌ای برای آن وجود ندارد.
درمان اگزما با توجه به نوع و شدت آن متفاوت است؛ تغییر سبک زندگی، مصرف داروهای بدون نسخه، تجویز داروهای مختلف (خوراکی، تزریقی و موضعی و بیولوژیک) و نوردرمانی از جمله شیوه‌های درمانی اگزما هستند.

یادتان باشد، نشانه‌های اگزما ممکن است در هر فرد متفاوت باشد. همچنین، نتیجه‌ی یک شیوه‌ی درمانی خاص در بیماران مختلف یکسان نیست. بنابراین، بهتر است از تمامی روش‌های درمانی آگاه شوید و برای انتخاب بهترین روش درمان با پزشک متخصص خود مشورت کنید.

راه های درمان‌ اگزمای پوستی

دست.صورت.اگزمای پوستی

مصرف داروهای بدون نسخه

منظور از داروی بدون نسخه، دارویی است که می‌توانید آن را بدون تجویز پزشک از داروخانه تهیه کنید. بسیاری از داروهای بدون نسخه برای درمان اگزما و رطوبت رسانی به پوست استفاده می‌شوند.

برخی از این داروها نیز برای رفع علائم اگزما (راش، قرمزی و خارش) مفیدند. دسته‌ی دیگر داروهای بدون نسخه برای تمیز کردن ملایم پوست و جلوگیری از عفونت ناشی از اگزما مصرف می‌شوند.

  آفتاب سوختگی

حمام کردن

رطوبت رسانی به پوست با حمام کردن صحیح و استفاده از مرطوب کننده‌ی مناسب مؤثرترین راه برای رفع خشکی پوست است.

به این منظور، در وان آب گرم غوطه‌ور شوید یا دوش آب گرم بگیرید. بعد از آن به سرعت از کرم مرطوب کننده استفاده کنید. همچنین، طبق انجمن ملی اگزمای امریکا، اضافه کردن سرکه، نمک، بلغور جو دوسر یا جوش شیرین به آب وان، علائم اگزمای پوستتان را بهبود می‌دهد.

مرطوب کننده‌ها

اگر پوستتان بیش از حد خشک شود، تحریک پذیر می‌شود و در نتیجه، بیماری اگزما شدت می‌یابد. عواملی مانند باد، رطوبت پایین، آب و هوای سرد، صابون‌های قلیایی،شستشوی زیاد پوست و استفاده نکردن از مرطوب کننده بعد از آن، پوست را خشک می‌کند.

لایه‌ی محافظ پوست، عوامل تحریک کننده و مواد آلرژی‌زا را از پوست دور می‌کند و آن را مرطوب نگه می‌دارد. پوست بیشتر مبتلایان اگزما به دلیل نبود تعادل در سد محافظ آن (لایه‌ی محافظ پوست) از حد معمول خشک‌تر است.

باید بدانید حمام کردن و مرطوب نگه داشتن پوست به حفظ سلامت لایه‌ی محافظ آن و کنترل نشانه‌های بیماری اگزما پوستی کمک می‌کند. اینکه در زمان ابتلا به اگزما، چگونه و چه وقت پوست را مرطوب کنید، خیلی مهم است. همچنین، باید مراقب باشید از محصولات مناسب استفاده کنید.

  تیرگی یا لکه های پوستی

مصرف داروهای موضعی

یکی دیگر از راه های درمان اگزمای پوستی استفاده از داروهای موضعی است که توسط پزشک تجویز می‌‌شوند. داروهای موضعی اگزما، قرمزی، راش، خارش و خشکی پوست ناشی از اگزما را کاهش می‌دهند.

نور درمانی

در نور درمانی، با دستگاه خاصی پرتو فرابنفش نوع B را به پوست می‌تابانند. هدف از این درمان، کاهش خارش و التهاب، افزایش تولید ویتامین D و تسریع مقابله با باکتری‌ها در پوست است.

داروهای سیستمیک (داروهای سرکوب کننده‌ی سیستم ایمنی بدن)

علت اصلی بیماری اگزما هنوز ناشناخته است. اما، محققان به این نتیجه رسیده‌اند که در این بیماری سیستم ایمنی بدن درگیر می‌شود. در اگزما، سیستم ایمنی بدن بیش از حد واکنش نشان می‌دهد و ملتهب می‌شود.

در نهایت نشانه‌هایی مانند خارش و قرمزی ظاهر می‌شوند و مشکلاتی برای لایه‌ی محافظ پوست ایجاد می‌شود. اگر بیماری شما شدید باشد، ممکن است پزشک داروهای سرکوب کننده‌ی سیستم ایمنی بدن را برای شما تجویز کند. این داروها سیستم ایمنی بدن را کنترل و سرکوب می‌کنند. به این ترتیب، نشانه‌های اگزمای شدید کاهش می‌یابند.

بیولوژیک‌ها

داروهای بیولوژیک (بیولوژیک‌ها) بخش خاصی از واکنش سیستم ایمنی را که در بروز علائم اگزمای پوستی نقش دارد، هدف می‌گیرند. این داروها در واقع، پروتئین‌هایی مشتق از ژن‌های انسانی هستند که مهندسی ژنتیک شده‌اند. داروهای بیولوژیک به صورت وریدی (از رگ) تزریق می‌شوند تا بخش‌های خاصی از سیستم ایمنی را که عامل التهاب است، هدف بگیرند.

  چگونه از شر جوش کمر و پشت خلاص شویم؟

درمان‌های مکمل و جایگزین

براساس مطالعات، انواع خاصی از درمان‌های مکمل و جایگزین ممکن است برای کنترل علائم اگزما مفید باشند. مصرف مکمل‌ها و داروهای موضعی گیاهی مانند روغن نارگیل، مدیتیشن و پس‌ خوراند زیستی (بیوفیدبک ) از این دسته‌اند.

بعد از خواندن مقاله با راه های درمان اگزمای پوستی آشنا شدید و دانستید که این بیماری به مراقبت‌های خاصی نیاز دارد و با مصرف محصولاتی که پوستتان را خشک می‌کند، شدیدتر می‌شود. پس، اگر به اگزما دچارید توصیه می‌کنیم در انتخاب محصولات آرایشی و بهداشتی خود دقت کنید و پس از شستشوی صورت خود حتماً از کرم مرطوب کننده استفاده کنید.

منبع سایت لافارر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *