پوست و مو, مو

با موهای خیس نخوابید

مو

خوابیدن با موی خیس و خشک نشده یکی از بدترین عادت هایی است که برخی ها دارند. اگر شما هم اینگونه هستید بهتر است این عادت بد و مضر را ترک کنید.

به سه دلیل توصیه می شود که حتما موهای خود را خشک کنید و بخوابید و به هیچ وجه با موهای مرطوب یا خیس نخوابید:

– سردرد

درجه حرارت بدن در خواب افزایش می یابد. بدن گرم و رطوبت سر خیس پیچیده شده در حوله، می تواند سردرد شدید ایجاد کند. وقتی مو مرطوب است درجه حرارت سر نمی تواند با درجه حرارت بدن تطبیق یابد؛ به همین دلیل سردرد شدیدی در نصفه شب به وجود می آورد.

– عفونت

بالش محل مناسبی برای رشد باکتری ها است، زیرا عرق، سلول های مرده و چربی های پوست را جذب می کند. موهای خیس باعث مرطوب شدن بالش می شود که محل مناسبی را برای رشد عفونت و باکتری فراهم می کند.

– موهای شکننده و موخوره

خوابیدن با موهای خیس باعث می شود موها خیلی زود بشکنند و به آنها آسیب وارد شود و در نهایت به موخوره منجر گردد.

نکته هایی مهم برای شانه زدن و خشک کردن موها

– با موهای خود به ملایمت رفتار کنید. غلاف اطراف هر تار مو به سمت پایین رشد می کند. هنگام خشک کردن موها با حوله و شانه و سشوار زدن همیشه از سمت ریشه به سمت نوک مو دست را حرکت دهید تا مو نشکند.

شانه و برس خود را حداقل هفته ای یک بار با آب و صابون بشویید

– از برس مناسب برای هر کاری استفاده کنید. برای صاف کردن مو از یک برس گرد و قطور، برای مجعد کردن و حالت دادن از برس گرد نازک و از برس تخت برای صاف و یکدست کردن سطح مو استفاده کنید.

  تاثیر اشعه فرابنفش خورشید روی پوست

– استفاده از کرم یا شامپوهای نرم کننده مو پس از حمام کردن، مو را نرم تر کرده و شانه کردن مو را راحت تر می کند.

– موهایتان را پیش از شستشو با شامپو برس کنید تا خوب از هم جدا شوند.

– وقتی که مو خیس است شکننده تر است، بنابراین از خشک کردن خشن مو با حوله و شانه زدن و برس کشیدن سفت و سخت موهای خیس باید جدا خودداری کنید.

– دو بار شامپو زدن پی در پی بی فایده است و همان یک بار کافی است. در واقع بار دوم شستن، بیهوده پوست سر را حساس می کند و باعث ایجاد الکتریسیته در موها می شود.

– برس زدن موها باید دو بار در روز (صبح و شب) و هر بار دست کم یک دقیقه انجام شود.

– برای جدا کردن موها از هم، ابتدا شانه را روی نقاطی که گره های احتمالی وجود دارد بگذارید و گره ها را باز کنید. موها را نکشید و به تدریج دسته هایی از مویتان را شانه کنید.

– اگر موهایتان را شستید، صبر کنید تا ۸۰ درصد از موهایتان خشک شوند و بعد برس بکشید.

– از شامپوهای مناسب با نوع موهایتان استفاده کنید. توصیه می شود از دو نوع شامپو به طور متناوب استفاده کنید.

– به قدرت کف شامپو اعتماد نکنید، کف زیاد نمی تواند دلیل پاکی و تمیزی موها باشد. اکثر شامپوها نرم کننده هستند و کمتر کف می کنند.

  تونیک مو چیست و چگونه باید از آن استفاده کنیم؟

– دو بار شستشوی موها با شامپو در هفته توصیه می شود.

– به طور مداوم از سشوار استفاده نکنید. بگذارید گاهی اوقات موهایتان در هوای آزاد خشک شوند.

– اگر می توانید آبکشی موها را با آب سرد خاتمه دهید، چرا که این عمل باعث می شود کراتین موجود روی سطح بیرونی مو صاف شود. لذا موی شما با این عمل صاف تر، درخشان تر و براق تر خواهد شد.

– نکته آخر که بسیار مهم است و اغلب فراموش می شود، این است که شانه و برس خود را حداقل هفته ای یک بار با آب و صابون بشویید.

۸ اشتباه مضر برای سلامت موها

– شانه زدن پس از حمام

موهای سر شما وقتی خیس می شوند در آسیب پذیرترین حالت ممکن قرار می گیرند. برای جلوگیری از گره خوردن و نامرتب شدن مو بعد از حمام، می بایست موی خود را پیش از خیس شدن شانه بزنید. اگر دوست دارید هنگام حمام کردن هم این کار را تکرار کنید، باید از نرم کننده استفاده کنید و شانه ای با دندانه های باز و فاصله دار انتخاب کنید.

– شانه نزدن از ریشه مو

بسیاری از خانم ها بر این باورند که شانه زدن زیاد مو باعث تخریب ساقه موها و ریزش آن می شود. برای همین هم تنها به شانه کردن نوک مو بسنده می کنند.

استفاده از اسپری یا موس بر روی موها قبل از اتو کردن و بابلیس کشیدن مو، خیلی برای سلامت مو مضر است، طوری که برای بازگرداندن سلامت آن تنها می بایست موهایتان را کوتاه کنید

این در حالی است که چربی پوست سر بهترین نرم کننده مو به شمار می رود و وقتی مو را از ریشه شانه می کنید، هم پوست سرتان را ماساژ داده اید و هم فرصتی برای تغذیه ساقه مو فراهم کرده اید.

  خشکی پوست پا

بهتر است برای این منظور از شانه چوبی استفاده کنید.

– شست وشوی روزانه

این باور که موی سر را نباید هر روز شست، تقریبا بین تمامی افراد جا افتاده است. این عقیده تا حدودی درست است چراکه استفاده از شامپو در هر بار استحمام برای مو مضر است، با این حال اگر هر روز امکان دوش گرفتن دارید، موی خود را بدون هیچ موادی شستشو دهید. این کار باعث از بین رفتن غبار روی پوست سرتان می شود.

– خشک کردن موی سر با حوله

دستورالعمل بسیاری از محصولات مراقبت از مو تاکید دارند که مو را با حوله خشک کنید. با این حال لازم است بدانید که خشک کردن موی سر با این روش می تواند موجب گره افتادن در مو و زبر شدن آن شود. بهتر است تنها حوله را دور موها ببندید. درست است که با این شیوه به زمان طولانی تری برای خشک شدن نیاز دارید، اما موهای سالم و زیباتری خواهید داشت.

– استفاده از سشوار، اتو، بابلیس و …

لوازم برقی که به مدد گرمای مصنوعی به موی شما حالت می دهند یکی از زیان آورترین وسیله ها برای موهای شما هستند. با این حال بسیاری از زنان بدون این لوازم نمی توانند از موی خود نگهداری کنند. بنابراین پیشنهاد ما به شما این است که تا حد ممکن استفاده از این لوازم را به شرایط خاص محدود کنید و پس از استفاده از آن ها، سرم های تقویت مو را بکار ببرید.
قبل از سشوار کشیدن موی خیس، صبر کنید تا موها به حالت نم دار دربیاید و درجه سشوار را بجای باد داغ بر روی گرمای متعادل تنظیم کنید.

  آشنایی با بهترین و بی‌دردترین روش مو زدایی

– استفاده از اتوی داغ بر روی موی نم دار

موی نمدار و فلز داغ بدترین ترکیب ممکن را بوجود می آورند. اتوی مو و بابلیس داغ باعث تخریب ساقه مو شده و آن را شکننده می کند. به خاطر داشته باشید حتی وقتی که به شدت عجله دارید می بایست تا کامل خشک شدن موهایتان صبر کنید.

– استفاده از موس و اسپری پیش از حالت دادن

اگر برای ماندگاری بیشتر حالت موی سرتان پیش از فر یا اتو کردن به آن اسپری یا موس می زنید، باید بدانید که بدترین جنایت را در حق موهایتان مرتکب شده اید. الکل موجود در این مواد بر روی مو پس از آنکه حرارت می بینند، مو را شکننده و خشک می کند، به طوری که برای بازگرداندن سلامت آن تنها می بایست موهایتان را کوتاه کنید.

– پوش دادن

خانم هایی که با کمک شانه پوش تلاش می کنند موهایشان را پر پشت تر نشان دهند، بایستی بدانند که با هر بار استفاده از شانه پوش، موی خود را ۲۰ درصد ضعیف تر می کنند. این کار ممکن است موجب موخوره شود و همانطور که می دانید موخوره هیچ درمان قطعی ندارد. به جای استفاده از شانه پوش، از اسپری مو استفاده کنید. اما توجه داشته باشید که اسپری را بعد از سشوار کردن و حالت دادن، برای تثبیت حالت مو استفاده کنید

آدرس مقاله: تبیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *