استایل شناسی

۹ مورد از آداب میزبان بودن

آداب میزبان بودن | تا بحال به اصول میزبان بودن فکر کرده اید؟ 

میزبان خوبی بودن ترکیبی از اصول و قواعد و مهارت هاست که هرکسی این ها را رعایت کند می توان گفت هنر و آداب میزبانی را به خوبی بلد است! البته که این موضوع آن قدر ظریف است که شاید تا بحال به آن توجه نکرده باشید. یا اینکه آن قدر درگیر مهمانی دادن بوده اید و از قبل متوجه تمام این موضوعات بوده اید که به آن فکر نکرده اید.

ناگفته نماند که تمام اقوام ایرانی آنقدر مهمان نواز هستند که گویی این آداب میزبانی در ژنتیکشان وجود دارد! و البته که اکثریت ما تا حدودی بصورت تجربی از والدین و بزرگتر هایمان برخی از این موارد را یاد گرفته ایم. اما با شرایط به وجود آمده در سال های اخیر، کمتر شدن رفت و آمدها به دلایل مختلف شاید کم کم و در نسل های بعدتر، برخی از این اصول به فراموشی سپرده شوند و یا نسل جدید خود را ملزم به رعایت تمام موارد آداب میزبانی نکند.

در هر صورت این نکات مربوط به میزبانی هم بخشی از آداب معاشرت به حساب می آید و همانطور که می دانید، انسان موجودی اجتماعی است و باید بلد باشد در جمع چگونه بهترین رفتارها و تعاملات را با سایرین داشته باشد. تجربه نشان داده که افرادی که آداب معاشرت را بلد هستند، در نظر دیگران جذابیت بیشتری دارند. پس شما مخاطبان شیک و پیک هم جذاب باشید!

برای اینکه یک میزبان با کلاس و جذاب باشید لازم است که ..

میزبان بودن اصلاً کار سختی نیست، فقط کافی ست کمی تمرین کنید و تلاش کنید به فردی تبدیل شوید که همزمان حواسش به چند چیز مختلف است! همزمان با این تمرین، توجه کردن به نکات زیر نیز در این پروسه شما را به یک میزبان با کلاس و  جذاب تبدیل خواهد کرد. پس با ما همراه باشید تا نکات ساده ولی مهمی از آداب میزبانی را که شاید کسی به شما آموزش ندهد، باهم مرور کنیم.

  مانتو کتی طرحدار را چگونه ست کنیم ؟

بیشتر بخوانیم: چگونه باکلاس رفتار کنیم ؟

۱- جلوگیری از سردرگمی

این نکته از آداب میزبانی هم به نفع شماست هم به نفع مهمان! حالا بیاید بیشتر راجع به این مطلب صحبت کنیم. اولین قدم برای شروع یک مهمانی دعوت مهمانان است. شاید در فرهنگ های مختلف متفاوت باشد ولی مناسب تر است که اگر مهمانی خانوادگی است با خانم خانواده تماس بگیرید و آن خانواده را دعوت کنید. چون معمولا هماهنگی و برنامه ریزی امور داخل خانه در اکثر خانواده ها بر عهده خانم هاست!

نکته بعدی در این خصوص این است که اگر بیش از یک خانواده یا اینکه دوستان مختلف خود را همزمان می خواهید دعوت کنید دقت کنید لیست مهمانان یکنواخت باشند، به این معنی که از تم مذهبی و فکری گرفته تا علایق و سبک رفتاری کلی مهمانان با هم جور باشد تا همگی از حضور در آن جمع به میزبانی شما لذت ببرند و شما هم احساس راحتی کنید.

قدم سوم شفافیت کافی برای مهمانان است، به این منظور که اگر مهمانی مناسبت و دلیلی دارد و یا اینکه تم و پوشش خاصی برای آن لازم است به همه مهمانان اطلاع دهید تا بدانند با چه رویدادی مواجه خواهند شد و آمادگی آن را داشته باشند. حتی اگر یک دورهمی معمولی یا ساده همیشگی است، گفتن همین موضوع هم برای مهمانان خیلی دلپذیر تر خواهد بود! چون دیگر نیازی نیس سوال کنند! حتما می دانید برای خانم ها این که در هر مهمانی چه بپوشند سوال و دغدغه همیشگی است!

قدم چهارم شفافیت کافی برای خود شما ایجاد خواهد کرد، یعنی اینکه اگر به طور ذهنی در خاطرتان بسپارید که چه چیزهایی قرار است آماده کنید شاید سردرگم بشوید. ولی با ایجاد یک لیست کاغذی و نوشتن خریدها و غذاها و لوازم پذیرایی، تکلیف خود را کاملا مشخص خواهید کرد.

آداب میزبان بودن : آمادگی کافی داشته باشید

یکی از آداب میزبان بودن که مربوط به قبل از آمدن مهمان می باشد این است که جاهایی از منزل تان که احتمال رفت و آمد مهمان به آن ها وجود دارد را کنترل کرده و مرتب کنید. وقتی منزل تان بهم ریختگی مشهودی داشته باشد، مهمان احساس می کند برای شما مزاحمت ایجاد کرده است و دوست دارد هرچه سریعتر مهمانی تمام شده و از منزل شما برود.

۳- از مهمان ها استقبال کنید

نکته دوم از آداب میزبان بودن مربوط به بدو ورود مهمان است که لحظه مهمی است و تاثیر خود را تا انتهای مهمانی بر روی مهمانان می گذارد. چون که یکی از مهم ترین وظایف میزبان ایجاد حس راحتی و صمیمیت در مهمان است، پس با استقبال گرم آن را در مهمان های خود ایجاد کنید. یک لحظه تصور کنید خودتان به جایی دعوت شده اید و میزبان خودش در ورودی منزل را باز نکند و یا از شما استقبال گرمی نکند، قطعا به عنوان مهمان اندکی حس معذب بودن در شما ایجاد خواهد شد. پس هر زمان میزبان بودید استقبال گرم از مهمان ها فراموش نشود.

۴- رهبر جمع باشید

نکته بعدی از آداب میزبانی مربوط به پس از ورود مهمانان به خانه است. این وظیفه میزبان است که در بدو ورود مهمانان را به محلی برای تعویض لباس هایشان راهنمایی کند و لباس هایشان را برایشان روی چوب رختی یا جای مناسبی آویزان کند تا مهمانان سردرگم نباشند و اینکه به جایی از منزل که شما دوست ندارید نا خواسته و از روی ابهام وارد نشوند.

  راه های نقاشی بر روی لباس و چند ایده فوق العاده

رهبری به همینجا ختم نمی شود! میزبان باید حین صرف شام مهمانان را سر میز یا سفره غذا دعوت کند. همچنین بهتر است کارهایی جز پذیرایی و آشپزی را به بعد از رفتن مهمان ها موکول کنید و مهمان ها را به مدت طولانی تنها نگذارید! اینکار حس خوبی در مهمانان ایجاد نخواهد کرد و اگر طولانی نزد مهمانان نباشید، مهمان حس می کند خیلی برای شما زحمت ایجاد کرده است.

آداب میزبان بودن : قدردان باشید

یک میزبان خوب و خوش انرژی به مهمانان خود نشان می دهد که از معاشرت و گذراندن وقت و پذیرایی کردن از مهمانانش خوشحال و خوشنود است. هم در کلام و هم در رفتار این قدردانی را نشان دهید. همچنین اگر مهمان برایتان هدیه ای آورده است تشکری شایان زحمت او از وی به عمل آورید.

۶- به مهمانی روح بدهید!

در مهمانی های کمی شلوغ تر، به عنوان میزبان، مهمانان تازه وارد را به جمع معرفی کنید و تا زمانی که تازه واردین سر صحبت با بقیه برایشان باز شود ترجیحا تنهایشان نگذارید و مسیر صحبت و گفتگو را هم هدایت کنید.

۷- حد تعادل را در تعارفات رعایت کنید!

این لطف و مهربانی شما به حساب می آید که هنگام پذیرایی چه برای میوه، شیرینی و چای و چه سر سفره غذا به مهمانان خود یکی دو مرتبه تعارف کنید تا برای صرف خوراکی ها خجالت نکشند، منتها تعارف از حد خود که بگذرد و وارد مرحله اصرار بشود، قطعا حس بدی در بیشتر افراد ایجاد می کند و مهمانانتان از حضور در مهمانی معذب خواهند شد!

  مدل کت و شلوار مخصوص زنان خوش پوش

پس جانب تعادل فراموش نشود!یکی از نکات ظریف در آداب میزبانی  این است که به عنوان مثال اگر کسی داخل دوره رژیم غذایی قرار دارد، هیچگاه برای شکستن رژیم به او اصرار نکنید.در آخر اینکه خودسرانه در بشقاب مهمان غذا اضافه نکنید چون خیلی حس بدی در مهمان ایجاد می کند بعد از اینکه واقعا سیر شد، غذایی را که شما اضافه کرده اید را به زور میل کند!

جلسا کاری را با مهمانی ترکیب نکنید!

منظور از این مطلب این است که اگر یکی از مهمان ها پزشک است، آداب میزبانی حکم می کند وسط مهمانی از او نسخه و تجویز دارو درخواست نکنید. یا اگر کسی وکیل است، جزئیات مسائل حقوقی خود را از او سوال نکنید. اگر کسی آرایشگر یا خیاط است، انجام رایگان خدماتی که در حوزه تخصص او هست را از وی نخواهید.

توجه داشته باشید که هر فردی برای بدست آوردن هر تخصصی زحمت زیادی کشیده و چه بسا هزینه های زیادی را نیز متحمل شده است، بنابراین رایگان طلب کردن آن خدمت از او بی احترامی محسوب می شود و باعث سوء استفاده گر بنظر رسیدن شما خواهد شد. همچنین آن فرد اکنون در محل کار خودش نیست و برای استراحت، معاشرت یا خوش گذراندن در مهمانی حضور پیدا کرده است، پس درگیر کردن او با شغلش در زمان غیرکاری احتمالا او را آزار خواهد داد. حتی اگر در میزبانی شما، این شرایط ما بین مهمانان شما نیز پیش آمد، با ظرافت تمام بحث را عوض کرده و از اذیت شدن آن مهمانتان که سوال پیج شده جلوگیری کنید.

  راهنمای جامع انتخاب بند ساعت مچی: استایل و راحتی در دستان شما

۹- دعاگوی خیر باش آماده شر!

شاید شما هم این ضرب المثل غیر ایرانی را شنیده باشید! اگر هم نشنیده بودید اکنون به اهمیت آن در مهمانی ها پی خواهید برد. اینکه در مهمانی ممکن است اتفاقات غیر مترقبه پیش بیاید اجتناب ناپذیر است، مثل شکستن ظروف یا حتی کثیف شدن قسمتی از منزل.. منتها توجه کنید که جزو مهمترین آداب میزبانی این است که در هر صورت باید آرامش خود را حفظ کنید و با بزرگواری و مهربانی به سرعت وضعیت پیش آمده را تمیز و مرتب کنید.

بهترین کار این است که اگر اشیاء یا لوازمی دارید که خیلی برایتان ارزشمند و مهم است یا اینکه نمی توانید جایگزین آن را تهیه کنید، آن را در مهمانی ها استفاده نکنید! به این ترتیب خیال خودتان را راحت خواهید کرد و در صورت بروز هر مشکلی آداب میزبانی را زیرپا نخواهید گذاشت.

امیدواریم از خواندن نکات آداب میزبانی لذت برده باشید و به کار شما بیایند.

گرداوری نوشین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *