استایل آقایان, انواع استایل مردانه, مد و استایل, مردانه

۵ سبک در لباس مردانه

سبک در لباس مردانه | پیش از هرچیز در ابتدای این مقاله، بهتر است که موضوعی مهم را با شما درمیان بگذاریم؛ موضوعی که قشر عظیمی از آن اطلاع ندارند و به اشتباه، از واژگانی استفاده می‌کنند که در جای درست خود به‌کار برده نمی‌شوند.

حتما بارها و بارها نام استایل و انواع استایل‌ها به گوشتان خورده است؛ ازجمله استایل پرپی، استایل کلاسیک، استایل بوهمین و…؛ ازطرفی احتمالا با واژه‌های رسمی، نیمه‌رسمی، کژوآل، اسمارت‌کژوآل و… نیز آشنایی دارید. تقریبا در همه متن‌های فارسی، کلمات رسمی، کژوآل و… درکنار واژه استایل به‌کار برده می‌شوند؛ اما خوب است بدانید که هرکدام از استایل‌هایی که تاکنون شناخته‌اید، می‌توانند زیرمجموعه رسمی، نیمه‌رسمی، کژوآل و… قرار بگیرند؛ پس با این‌حساب، این واژه‌ها به چه معنا هستند و در چه زیرمجموعه‌ای قرار می‌گیرند و انواع سبک در لباس مردانه، چه دسته‌بندی‌هایی دارند؟

شاید بهتر باشد که درکنار این واژه‌ها (رسمی، نیمه‌رسمی و…) از کلمه پوشش یا سبک پوشش استفاده کنیم که معادل همان کلمه انگلیسی (attire) است و درکنار واژه‌های مربوط به انواع استایل نیز همان کلمه استایل را به‌کار ببریم، که در فارسی، جایگاه خودش را دارد و معادلش همان (Style) می‌باشد.

هرکدام از استایل‌هایی که تاکنون شناخته‌اید، می‌توانند با جرح‌وتعدیل‌ها و نیز کم و زیاد کردن آیتم‌هایی در هرکدام از دسته‌بندی‌های رسمی، نیمه‌رسمی و… قرار بگیرند؛ مثلا شما می‌توانید استایل پرپی را به‌صورت رسمی، نیمه‌رسمی، اسمارت‌کژوآل و… بپوشید.در این مقاله درباره انواع سبک در لباس مردانه با شما صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانیم: صفر تا صد استایل مینیمال مخصوص آقایان

سبک رسمی

یکی از انواع سبک در لباس مردانه، سبک رسمی است. سبکی که همانطور که از نامش پیداست، مخصوص مناسبت‌های رسمی ازجمله جشن عروسی، مراسم و رویدادهای مهم مثل فرش‌قرمز و… می‌باشد. نکته مهم در این میان، این است که شاید در ایران، تفاوت چندانی بین سبک رسمی و نیمه‌رسمی وجود نداشته باشد، زیرا سبک رسمی در لباس مردانه در کشورهای خارجی، به Black tie هم معروف است، که یعنی «پاپیون (یا کراوات) مشکی».

  مدل شلوار چهارخونه ترند پاییزی امسال و روش ست کردن آن

این سبک، بیشترین رسمیت را درمیان تمامی پوشش‌ها دارد و صرفا مخصوص مناسبت‌های بسیار مهم، مثل فرش‌قرمز یا مناسبت‌هایی است که خود میزبان از مهمانان تقاضا می‌کند که بسیار رسمی لباس بپوشند (در مهمانی‌های رسمی کشورهای خارجی، معمولا میزبان، نوع و مقدار رسمیت پوشش را در دعوت‌نامه مشخص می‌کند)؛ ازطرفی در این نوع مناسبت‌ها آقایان، تاکسیدو نیز می‌پوشند (کتی مشکی با دنباله بلند، مخصوص مراسم رسمی) که صرفا مختص همین نوع مهمانی‌ها می‌باشد.

از آنجا که در ایران، این درجه از پوشش رسمی در مهمانی‌ها یا رویدادها وجود ندارد، ما سایر آیتم‌های لباس رسمی مردانه را برای شما شرح می‌دهیم:

  • کت‌وشلوار رسمی، معمولا به رنگ مشکی یا آبی تیره و ترجیحا با پارچه بدون طرح
  • پاپیون یا کراوات‌های نه‌چندان پهن و نه‌چندان باریک
  • پیراهن رسمی، معمولا به رنگ سفید؛ همراه با دکمه سردست
  • شلوار رسمی پارچه‌ای، بدون لبه برگردان
  • کفش رسمی مشکی، ترجیحا ورنی و براق (مناسب‌ترین کفش رسمی، کفش آکسفورد است).
  • جوراب مشکی
  • کمربند چرم مشکی

نکات مهم:

  • پیراهنتان نباید برروی شلوار قرار بگیرد.
  • کت را نباید در میانه رویداد یا مراسم از تنتان خارج کنید.
  • شلوارتان نباید به‌قدری بلند باشد که روی کفش قرار بگیرد و چروک بخورد.
  • شلوار نباید به‌قدری کوتاه باشد که هنگام ایستادن یا نشستن، پاهایتان دیده شود.
  • بهتر است که جنس کت‌وشلوار مراسم رسمی، از فاستونی باشد.
  • کت‌شلوارتان حتما باید یکدست باشد.
  • ترجیحا فقط از ساعت کلاسیک، دکمه سردست و دستمال جیبی (متناسب با سایر آیتم‌های استایل)، به‌عنوان اکسسوری استفاده کنید.

بیشتر بخوانیم: بهترین روش ست کردن کت تک مردانه

نیمه‌رسمی

یکی دیگر از انواع سبک در لباس مردانه، سبک پوشش نیمه‌رسمی است. همانطور که در پاراگراف قبلی توضیح دادیم، در ایران، این دو نوع سبک، تفاوت بسیار زیادی ندارند؛ اما نکاتی وجود دارد که می‌توانید با رعایت آن‌ها در مراسمی که رسمیت کمتری دارند، بیش ازحد به چشم نیایید و به همگان ثابت کنید که تفاوت رویدادها و سبک‌های مناسب آن‌ها را به‌خوبی می‌دانید.

  7 مُدل از مُد‌های بدون جنسیت که در کمد لباس خود نیازدارید:

ازجمله مراسم نیمه‌رسمی می‌توان به جشن تولد، جشن سالگرد ازدواج، مراسم عروسی آشناهای دورتر و… اشاره کرد.

برخلاف سبک رسمی، در این سبک می‌توانید از پیراهن‌هایی با رنگ‌های دیگر استفاده کنید؛ اما حواستان باشد که پیراهن‌های کژوآل یا رنگی‌رنگی و طرحدار نپوشید. به‌هیچ عنوان پاپیون نبندید (پاپیون، صرفا مختص مراسم بسیار رسمی است)؛ حتی می‌توانید کراوات را نیز کنار بگذارید یا از کراوات‌های باریک‌تر که رسمیت کمتری دارند، استفاده کنید.

بهتر است جنس کت‌وشلوارتان از فاستونی نباشد؛ می‌توانید از جنس‌هایی مثل پشمی تیره، گاباردین یا کشمیر (متناسب با فصل و آب‌وهوا) استفاده کنید.

  • اگر مطمئن نیستید که مراسمی که به آن می‌روید، بیش ازحد رسمی است یا نیمه‌رسمی و هیچ راهی نیز برای دانستنش وجود ندارد، بهتر است که متناسب با مراسم رسمی‌تر لباس بپوشید، زیرا رسمی نپوشیدن در مراسم بسیار رسمی، به‌نوعی توهین به میزبان محسوب می‌شود.
  • اگر از کراوات استفاده نمی‌کنید، جلیقه هم نپوشید (درکل بهتر است که در مراسم نیمه‌رسمی، جلیقه را حذف کنید).
  • بهتر است در مراسمی که در غروب یا شب برگزار می‌شود، لباس‌های تیره و در مراسمی که در روز برگزار می‌شود، لباس‌هایی با رنگ‌های روشن‌تر بپوشید.
  • می‌توانید کت‌وشلوار غیرهمرنگ بپوشید، اما حواستان باشد که هارمونی رنگ‌ها را در استایلتان رعایت کنید.
  • می‌توانید از کراوات‌های طرحدار نیز استفاده کنید.
  • می‌توانید از کفش‌های نیمه‌رسمی هم استفاده کنید؛ اما یادتان باشد که به‌هیچ عنوان، کفش اسپرت یا کتانی نپوشید.
  • می‌توانید کمربند را حذف کنید.
  • می‌توانید از یک اکسسوری دیگر، غیر از ساعت نیز استفاده کنید.

کژوآل

کژوال، یکی دیگر از انواع سبک در لباس مردانه است که تقریبا همگی به‌خوبی با آن آشنایی دارند. این واژه، به‌قدری در کشور ما رایج است که معمولا نیازی به ترجمه ندارد؛ اما مسئله اینجاست که در اکثر مواقع، سبک کژوآل با اسپرت اشتباه گرفته می‌شود یا بسیاری افراد فکر می‌کنند که به بهانه سبک کژوآل می‌توانند هرنوع لباسی را که خواستند، انتخاب و باهم ترکیب کنند و بپوشند. درست است که کژوآل به معنای راحتی است، اما در این نوع سبک لباس مردانه نیز قواعدی وجود دارد که بهتر است برای داشتن پوششی جذاب، آن‌ها را رعایت کرد.

  مهمترین نکات در انتخاب لباس عروس – بخش اول

در این نوع پوشش، آزادی بسیار زیادی در انتخاب رنگ و جنس لباس دارید. شما می‌توانید از رنگ‌های روشن، طرحدار، جنس پارچه چرم و… استفاده کنید، اما باید حواستان به نحوه ست کردن همه آیتم‌ها با یکدیگر باشد.

همانطور که می‌دانید، از مهمترین آیتم‌های سبک کژوآل، جین است. در استایل خیابانی سلبریتی‌ها و حتی تقریبا ۹۰درصد افراد عادی (استایل خیابانی، به‌نوعی زیرمجموعه سبک کژوآل به‌شمار می‌آید)، شلوار و حتی سایر آیتم‌های جین، ازجمله کت، پیراهن و… دیده می‌شود. ازجمله ابتکارات این سبک پوشش، که پوششی کاملا غیررسمی می‌باشد، دبل‌جین، است؛ یعنی پوشیدن دو آیتم جین، به‌طور همزمان. یکی دیگر از مهمترین آیتم‌های این سبک پوشش، انواع کتانی، ازجمله اسنیکرز است. اسنیکرز سفید درمیان طرفداران پوشش کژوآل، چه مرد و چه زن، محبوبیت ویژه‌ای دارد.

آیتم های کژوال

استفاده از اکسسوری در این نوع پوشش، مجاز است؛ به‌شرطی که در استفاده از آن افراط نشود.

کژوآل، که از انواع سبک در لباس مردانه است، سبکی کاملا غیررسمی بوده و برای موقعیت‌های رسمی هیچگونه کاربردی ندارد. این نوع پوشش، مناسب قدم زدن در خیابان، بازار، بازدید غیررسمی از منزل دوستان و آشنایان، دورهمی‌های دوستانه و مواردی از این قبیل است. شما تنها درصورتی می‌توانید از آیتم‌های سایر سبک‌های پوشش (رسمی و نیمه‌رسمی) استفاده کنید که قصد داشته باشید استایلی به‌کار ببرید که کمی رسمیت بیشتری داشته باشد. در ادامه به دو مورد اشاره می‌کنیم.

بیزینس‌کژوآل (کژوآل کاری)

اگر محل کارتان به‌گونه‌ای است که نیازی به پوشیدن لباس رسمی یا نیمه‌رسمی در آن وجود ندارد، پوشش بیزینس‌کژوآل، که از انواع سبک در لباس مردانه است، بهترین انتخاب برای شما محسوب می‌شود. لباسی که در آن، هم از آیتم‌های پوشش کژوآل استفاده می‌شود و هم از برخی آیتم‌های رسمی.

  دانستن این نکات هنگام خرید شلوار مردانه الزامی است!

ازجمله تفاوت‌های این نوع پوشش با پوشش کژوآل می‌توان به انتخاب رنگ‌ها اشاره کرد. در پوشش بیزینس‌کژوآل، بهتر است که از رنگ‌های خنثی یا تیره‌تر استفاده کرد. انواع طرح گل و… در این نوع پوشش جایی ندارد. به‌هیچ عنوان نباید در محل کار، کفش اسپرت و کتانی پوشید، اما می‌توانید از انواع کفش‌های نیمه‌رسمی، مثل چلسی، کالج یا در فصل‌های سرد سال از انواع بوت استفاده کنید. بهتر است که جنس کفش‌ها از چرم یا جیر باشد (ورنی هم نپوشید، چون بیش ازحد رسمی است و با سایر آیتم‌های پوششتان تناسب چندانی ندارد).

یکی از مهمترین آیتم‌های پوشش بیزینس‌کژوآل، کت تک است که می‌توانید همراه شلوار نیمه‌رسمی، مثل کتان، بپوشید.

نکات مهم:

  • از کراوات، به شرطی استفاده کنید که باریک باشد و تا روی کمربندتان بیاید.
  • ترجیحا در محل کار، از اکسسوری غیر از ساعت، استفاده نکنید.
  • دکمه پیراهنتان را باز نگذارید.

اسمارت‌کژوال

اسمارت‌کژوآل را می‌توان یکی از جذاب‌ترین انواع سبک در لباس مردانه به‌شمار آورد. اسمارت‌کژوآل، پوششی است کمی رسمی‌تر از کژوآل، اما کمی آزادتر از بیزینس‌کژوآل.

این نوع لباس‌ها را دیگر قرار نیست در محل کار بپوشید. ازطرفی این سبک پوشش، بیشتر مناسب موقعیت‌هایی است که نمی‌دانید باید کاملا کژوآل بپوشید یا کاملا رسمی؛ مثلا یکی از بهترین انواع سبک در لباس مردانه برای اولین قرار عاشقانه یا آشنایی، اسمارت‌کژوآل است؛ به این ترتیب، شما نه چندان خشک و عصا قورت‌داده به‌نظر می‌رسید و نه بیخیال و بی‌تفاوت یا شلخته.

در این نوع سبک پوشش، دستتان برای انتخاب رنگ‌های شادتر و کمی‌طرح بیشتر، بازتر است. ازطرفی حق انتخاب و پوشیدن شلوار جین هم دارید و می‌توانید کت تک خود را همراه با شلوار جین بپوشید. از کمربند غیررسمی، مثل کمربندهایی با رنگ غیر از مشکی یا کمربند حصیری هم می‌توانید استفاده کنید؛ به‌شرطی که با استایلتان همخوانی داشته باشد.

نکات مهم:

  • می‌توانید دکمه پیراهنتان را نیز کمی باز بگذارید.
  • درصورت انتخاب کت مناسب، می‌توانید همراه آن اسنیکرز نیز بپوشید.
  • استفاده از اکسسوری را به حد افراط نرسانید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *